Överlägg

Vegofärs och sötpotatissoppa

Antal portioner: 11 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 218/portion


Ingredienser:
  • 400 g Vegetarisk färs
  • 500 g Sötpotatis
  • 2 st Morötter
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 st Paprika
  • 1 msk Paprikapulver
  • 2 msk Spiskummin
  • 1 msk Torkad oregano
  • 165 g Majs
  • 1 st Gul lök
  • 3 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 500 g Krossade tomater
  • 1 msk Olivolja
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 l Vatten
  • 1 st Röd chili
  • 1 kruka Koriander
  • 230 g Svarta bönor
  • 100 g Körsbärstomater
  • 110 g Fetaost
  • 110 g Kvarg
  • Sriracha
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Skala potatis och morot. Finhacka vitlök och chili. Tärna potatis, paprika, lök och slanta morot. Halvera tomaterna
  2. Stek färs med kryddor, vitlök o chili, tillsätt tomatpuré och stek nån minut till. Lägg i en skål.
  3. Stek alla grönsaker förutom tomat tills de får lite färg, krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt färsen, vatten, krossade tomater och låt koka tills sötpotatisen är mjuk ca 15 minuter.
  5. Tillsätt tomaterna och låt bli varma.
  6. Toppa med koriander, Sriracha, fetaost och kvarg.
Tips:

Servera med bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.