Antal portioner: 11 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 218/portion
Ingredienser:
- 400 g Vegetarisk färs
- 500 g Sötpotatis
- 2 st Morötter
- 2 msk Tomatpuré
- 1 st Paprika
- 1 msk Paprikapulver
- 2 msk Spiskummin
- 1 msk Torkad oregano
- 165 g Majs
- 1 st Gul lök
- 3 st Grönsaksbuljongtärningar
- 1 tsk Chiliflakes
- 500 g Krossade tomater
- 1 msk Olivolja
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 l Vatten
- 1 st Röd chili
- 1 kruka Koriander
- 230 g Svarta bönor
- 100 g Körsbärstomater
- 110 g Fetaost
- 110 g Kvarg
- Sriracha
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skala potatis och morot. Finhacka vitlök och chili. Tärna potatis, paprika, lök och slanta morot. Halvera tomaterna
- Stek färs med kryddor, vitlök o chili, tillsätt tomatpuré och stek nån minut till. Lägg i en skål.
- Stek alla grönsaker förutom tomat tills de får lite färg, krydda med salt och peppar.
- Tillsätt färsen, vatten, krossade tomater och låt koka tills sötpotatisen är mjuk ca 15 minuter.
- Tillsätt tomaterna och låt bli varma.
- Toppa med koriander, Sriracha, fetaost och kvarg.
Tips:
Servera med bröd.