Sockerfri kladdkaka med bananmjöl och dadlar

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 340/portion


Ingredienser:
  • 3 st Ägg
  • 10 st Dadlar (utan kärnor)
  • 110 g Bananmjöl
  • 1 dl Kokosflingor
  • 5 msk Kakao
  • 0,5 dl Kokosolja
  • 1,5 msk Kaffe
  • 2 krm Salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa dadlar och kokosflingor i en matberedare. Häll mjöl, kakao, och salt. Mixa eller blanda lite till.
  3. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med ägg och kaffe, rör om till en jämn smet.
  4. Smörj en form eller portionsformar med kokosolja och pudra över kokosflingor.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 10 minuter. Ställ kakan i kylen ca en timme innan servering.
Tips:

Serveras med hallon och smaksatt kvarg

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.