Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 340/portion
Ingredienser:
- 3 st Ägg
- 10 st Dadlar (utan kärnor)
- 110 g Bananmjöl
- 1 dl Kokosflingor
- 5 msk Kakao
- 0,5 dl Kokosolja
- 1,5 msk Kaffe
- 2 krm Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mixa dadlar och kokosflingor i en matberedare. Häll mjöl, kakao, och salt. Mixa eller blanda lite till.
- Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med ägg och kaffe, rör om till en jämn smet.
- Smörj en form eller portionsformar med kokosolja och pudra över kokosflingor.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 10 minuter. Ställ kakan i kylen ca en timme innan servering.
Tips:
Serveras med hallon och smaksatt kvarg