Antal portioner: 10 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 220/portion


Ingredienser:
  • 400 g Vegetarisk färs
  • 200 g Sötpotatis
  • 1 st Paprika
  • 1,5 msk Paprikapulver
  • 2 msk Spiskummin
  • 1 msk Torkad oregano
  • 165 g Majs
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g Krossade tomater
  • 1 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 15 dl Vatten
  • 1 st Röd chili
  • 1 kruka Koriander
  • 230 g Svarta bönor
  • 28 g Tacokrydda
  • 230 g Tacosås medium
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Tortilla chips cheese
  • Sriracha Tabasco
  • Peppar
Gör så här:
  1. Skala Potatis, tärna grönsaker, lök och potatis. Ta ur kärnor ur chili och finhacka vitlök och chili. Hacka koriander.
  2. Fräs sojafärs i olivolja i en kastrull tills den fått fin färg.
  3. Tillsätt paprika, lök, vitlök, bönor, potatis, majs och chili och stek ca 5 minuter till.
  4. Tillsätt kryddor och tacosås och rör runt så det blandar sig ordentligt in i färsen.
  5. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater och låt puttra 15 min eller tills potatis klar.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med koriander, krossade taco chips och siracha
Tips:

Servera med bröd.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.