Antal portioner: 10 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 220/portion
Ingredienser:
- 400 g Vegetarisk färs
- 200 g Sötpotatis
- 1 st Paprika
- 1,5 msk Paprikapulver
- 2 msk Spiskummin
- 1 msk Torkad oregano
- 165 g Majs
- 1 st Gul lök
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 500 g Krossade tomater
- 1 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 15 dl Vatten
- 1 st Röd chili
- 1 kruka Koriander
- 230 g Svarta bönor
- 28 g Tacokrydda
- 230 g Tacosås medium
- 1 tsk Salt
- 50 g Tortilla chips
- Sriracha Tabasco
- Peppar
Gör så här:
- Skala Potatis, tärna grönsaker, lök och potatis. Ta ur kärnor ur chili och finhacka vitlök och chili. Hacka koriander.
- Fräs sojafärs i olivolja i en kastrull tills den fått fin färg.
- Tillsätt paprika, lök, vitlök, bönor, potatis, majs och chili och stek ca 5 minuter till.
- Tillsätt kryddor och tacosås och rör runt så det blandar sig ordentligt in i färsen.
- Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater och låt puttra 15 min eller tills potatis klar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med koriander, krossade taco chips och siracha
Tips:
Servera med bröd.