Vegetarisk lasagne

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Sås:

  • 800 g Krossade tomater ( gärna smaksatt)
  • 2 dl Crème fraiche
  • 2 dl Mjölk
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Soltorkade tomater
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Svartpeppar

Lasagne:

  • 200 g Grillad paprika
  • 200 g Halloumi
  • 100 g Spenat (färsk)
  • 250 g Pastaplattor (färsk)
  • 100 g Ost
  • 0,5 dl persilja
Gör så här:

Sås:

  1. Finhacka vitlöken och strimla soltorkade tomaterna.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.

Lasagne:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv halloumi och osten i 2 olika skålar. Strimla paprikan grovt och finhacka persiljan.
  3. Varva paprika, halloumi, spenat och såsen med pastaplattorna i en ungsform. Spara 3 dl av såsen till lasagnes översta lager.
  4. Tryck till plattorna och avsluta med sås, ost och persilja.
  5. Grädda lasagnen i ca 20 minuter tills den börjar bubbla i kanterna och osten fått en fin gyllenbrun färg.
Tips:

Serveras med en sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.