Antal portioner: 20 st
Tid: ca 200 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 1 dl Sesamfrön
- 0,75 dl Pumpakärnor
- 1,25 dl Solroskärnor
- 1 dl Majsmjöl
- 0,5 tsk Salt
- 0,5 dl Rapsolja
- 2 dl Vatten
- ev 0,5 dl Linfrön
Gör så här:
- Koka upp vattnet. Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i oljan samt det kokande vattnet, rör runt. Låt stå och svälla i 20 minuter.
- Bred ut smeten tunt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 1-1,5 timme tills knäcket fått en gyllenbrun färg och blivit knaprigt.
- Ta av knäcket med bakplåtspappret till ett galler och låt svalna. Bryt sedan i bitar.
Tips:
Serveras med ost och marmelad