Överlägg

Fröknäcke

Antal portioner: 20 st
Tid: ca 200 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 1 dl Sesamfrön
  • 0,75 dl Pumpakärnor
  • 1,25 dl Solroskärnor
  • 1 dl Majsmjöl
  • 0,5 tsk Salt
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 2 dl Vatten
  • ev 0,5 dl Linfrön
Gör så här:
  1. Koka upp vattnet. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i oljan samt  det kokande vattnet, rör runt. Låt stå och svälla i 20 minuter.
  3. Bred ut smeten tunt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 1-1,5 timme tills knäcket fått en gyllenbrun färg och blivit knaprigt.
  4. Ta av knäcket med bakplåtspappret till ett galler och låt svalna. Bryt sedan i bitar.
Tips:

Serveras med ost och marmelad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.