Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 2 msk Olivolja
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Chili
- 0,5 msk Gurkmeja
- 1 tsk Rökt paprikapulver
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 5 dl Långkorningt ris
- 7 dl Vatten
- 1,5 st Grönsaksbuljongtärning
- 2,5 dl Ärtor (frysta)
- ca 600 g Räkor (i lake)
- 1 st Citron
- Salt och peppar
Gör så här:
- Hacka löken och vitlöken. Stek i olja på medelvärme i en gryta tills löken är mjuk ca 5 minuter.
- Finhacka chili och stek med löken ca 2 minuter till. Tillsätt riset, paprikapulver, cayennepeppar och rör runt. Häll ner vattnet och buljongen i grytan och låt koka uder lock i 15 minuter.
- Krama ur laken ur räkorna och tillsätt dem samt ärtorna i grytan. Värm upp i ca 1-2 minuter tills ärtorna är varma. Smaka av med salt och peppar.
- Klyfta citronen och servera med paellan.
Tips:
Serveras med en skiva bröd. Använd mintre olja för ett kalorisnålare alternativ.