Överlägg

Paella med räkor

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Chili
  • 0,5 msk Gurkmeja
  • 1 tsk Rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 5 dl Långkorningt ris
  • 7 dl Vatten
  • 1,5 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl Ärtor (frysta)
  • ca 600 g Räkor (i lake)
  • 1 st Citron
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Hacka löken och vitlöken. Stek i olja på medelvärme i en gryta tills löken är mjuk ca 5 minuter.
  2. Finhacka chili och stek med löken ca 2 minuter till. Tillsätt riset, paprikapulver, cayennepeppar och rör runt. Häll ner vattnet och buljongen i grytan och låt koka uder lock i 15 minuter.
  3. Krama ur laken ur räkorna och tillsätt dem samt ärtorna i grytan. Värm upp i ca 1-2 minuter tills ärtorna är varma. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klyfta citronen och servera med paellan.
Tips:

Serveras med en skiva bröd. Använd mintre olja för ett kalorisnålare alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.