Överlägg

Torsk i brynt smör med pepparrotröra

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 4 st Torskfiléer
  • ca 150 g Räkor (i lake)
  • 3 st Ägg
  • 7 cm Pepparrot
  • 1 st Citron
  • 0,5 kruka Dill
  • 225 g Smör
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Koka äggen i ca 7 minuter. Skär klyftor av citronen.
  2. Riv sedan äggen på ett rivjärn med den grova sidan i en bunke. Riv i pepparrot med den fina sidan.
  3. Pressa ut laken ur räkorna och blanda dem i bunken med pepparrot, äggen, och klipp i dillen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek torsken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i ca 25 g smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
  5. Bryn avslutningsvis 175 g smör i en kastrull, spara en 25 g smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att det inte bränner.
  6. När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är det klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
Tips:

Servera fisken med potatis, en citronskiva och räkblandningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.