Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 4 st Torskfiléer
- ca 150 g Räkor (i lake)
- 3 st Ägg
- 7 cm Pepparrot
- 1 st Citron
- 0,5 kruka Dill
- 225 g Smör
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka äggen i ca 7 minuter. Skär klyftor av citronen.
- Riv sedan äggen på ett rivjärn med den grova sidan i en bunke. Riv i pepparrot med den fina sidan.
- Pressa ut laken ur räkorna och blanda dem i bunken med pepparrot, äggen, och klipp i dillen. Smaka av med salt och peppar.
- Stek torsken först i en varm panna i olja, sänk sedan temperaturen och fortsätt steka på andra sidan i ca 25 g smör. Slå det smälta smöret hela tiden över fisken så att den ger smak och tillagar den.
- Bryn avslutningsvis 175 g smör i en kastrull, spara en 25 g smör till slutet för att kyla ner det brynta smöret. Rör med jämna mellanrum i kastrullen så att det inte bränner.
- När smöret fått en bärnstensfärg och doftar nötigt är det klart. Ta bort det från värmen och blanda ner den sista klicken smör.
Tips:
Servera fisken med potatis, en citronskiva och räkblandningen.