Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 2 dl Sushiris
  • 2 dl Vatten
  • 2 st Noriark
  • 5 st Crabstick
  • 1 st Avokado
  • 0,3 st Gurka
  • 2 msk Risvinäger
  • 1 tsk Socker
Gör så här:
  1. Skölj och koka riset enligt förpackningen, tillsätt sedan risvinäger och socker. Skär avokado och gurka i stavar.
  2. Lägg en sushimatta på bänken. Lägg på en bit plastfilm, och på den ett noriark med blanka sidan nedåt.
  3. Bred ut ett cm-tjockt lager men lämna 2 cm längst ner och 3-4 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
  4. Lägg på crabstick, avokado och gurka i en rand längst ner på rulken.
  5. Rulla försiktigt så inte arket går sönder, men tryck ändå till så riset packad ihop. Försök att hålla emot så att fyllningen inte faller fram.
  6. Pressa ihop rullen och håll den så en liten stund. Fukta kanten med vatten och rulla ihop hela rullen. Linda in i plastfolie och lägg kallt till servering.
  7. Skär rullarna i 1-2 cm breda skivor.
Tips:

Serveras med soya och wasabi.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.