Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 8 dl Vatten
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1,5 msk Schalottenlökfond
- 1 st Schalottenlök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Risottoris
- 2 dl Vitt vin
- 250 g Champinjoner
- 50 g Parmesanost
- 4 bitar Soltorkad tomat
- 50 g Mozzarella
- 1 msk Basilika (hackad och färsk)
- Salt & Peppar
- Olivolja
Gör så här:
- Koka upp vatten, buljong och fond i en kastrull.
- Finhacka basilika, löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
- Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
- Koka ca 18 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
- Grovhacka svampen, mozzarella, och soltorkade tomater. Stek svampen i olja tills den fått fin färg, ha sedan ner soltorkade tomater och låt de bli varma. krydda med salt och peppar.
- Blanda ner svampen, basilikan och osten i riset.
Tips:
Serveras med en skiva bröd