Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
Dressing:
- 2 st Chipotle chili (torkad)
- 1 dl Olivolja
- 1 st Citron
- 0.5 tsk Salt
- 1 msk Honung
Quinoa med sötpotatis:
- 4 dl Röd quinoa
- 400 g Sötpotatis
- 1 msk Flingsalt
- 0.5 tsk Svartpeppar
- ca 150 g Majs (burk)
- 1 st Gurka
- 1 kruka Koriander
- 1 dl Pumpakärnor
- 2 msk Rapsolja
Gör så här:
Dressing:
- Koka upp vatten och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet.
- Kärna ur och hacka chilin fint. Riv av skalet från citronen och pressa ur saften.
- Blanda chili, olja, citronskal, citronsaft, salt och honung i en liten skål.
Quinoa med sötpotatis:
- Sätt ugnen på 250 grader. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala sötpotatisen och tärna i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min.
- Häll av vattnet från majsen och rosta med sötpotatisen i 5 minuter till.
- Skala gurkan och tärna i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till de fått fin färg.
- Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.
Tips:
Serveras ljummen men även god kall.