Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:

Dressing:

  • 2 st Chipotle chili (torkad)
  • 1 dl Olivolja
  • 1 st Citron
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 msk Honung

Quinoa med sötpotatis:

  • 4 dl Röd quinoa
  • 400 g Sötpotatis
  • 1 msk Flingsalt
  • 0.5 tsk Svartpeppar
  • ca 150 g Majs (burk)
  • 1 st Gurka
  • 1 kruka Koriander
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 2 msk Rapsolja
Gör så här:

Dressing:

  1. Koka upp vatten och ta från värmen. Lägg ner chilin och låt dra 10 min. Häll av vattnet.
  2. Kärna ur och hacka chilin fint. Riv av skalet från citronen och pressa ur saften.
  3. Blanda chili, olja, citronskal, citronsaft, salt och honung i en liten skål.

Quinoa med sötpotatis:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala sötpotatisen och tärna i bitar. Lägg dem på plåt och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Häll av vattnet från majsen och rosta med sötpotatisen i 5 minuter till.
  4. Skala gurkan och tärna i bitar. Hacka koriandern grovt. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna till de fått fin färg.
  5. Blanda salladen, ringla över dressingen och strö över pumpakärnorna.
Tips:

Serveras ljummen men även god kall.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.