Överlägg

Morotsbiffar

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 3 st Morötter
  • 1 st Schalottenlök
  • 4 st stjälkar Persilja
  • 1 förpackning Vita bönor à 380 g
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Salt
  • 0,5 tsk Svartpeppar
  • 1,75 dl Vetemjöl
  • Olivolja
Gör så här:
  1. Skala och riv morötterna. Finhacka Schalottenlök, vitlök och persiljan. Skölj bönorna och låt rinna av.
  2. Mixa ihop bönor, vatten, vitlök och svartpeppar i en bunke med stavmixer.
  3. Rör ner morötter, schalottenlök, persilja och vetemjöl till en smet.
  4. Forma smeten till små biffar ca 8 cm stora och stek på medelvärme tills de fått en fin färg och håller ihop ca 5 min per sida.
Tips: 

Serveras med grovkornig senap och dill potatismos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.