Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 2 st Ägg
- 50 g kokosolja
- 1,5 st Banan (ju mognare desto bättre)
- 6 st Dadlar
- o,5 dl Kakao
- 1 krm Salt
- 1 krm Vaniljpulver
- 1 msk Kokosflingor (gärna stora)
- 1 tsk Mandelmjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C, skiva 0,5 st banan.
- Smöra en bakform med kokosolja och mjöla den sedan med mandelmjöl.
- Mixa 1 st banan, ägg, kokosolja och dadlar med stavmixer till en jämn och slät smet.
- Tillsätt kakao, vaniljpulver och salt och mixa igen tills smeten är klumpfri.
- Häll smeten i formen och släta till ytan. Dekorera med bananskivor och kokosflingor.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter tills kakan har ”stannat” i kanterna och har börjat stanna i mitten men fortfarande är lite kladdig.
Tips:
Kan serveras både varm och kall. Gärna med en klick vispad grädde.