Sockerfri banankladdkaka

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 2 st Ägg
  • 50 g kokosolja
  • 1,5 st Banan (ju mognare desto bättre)
  • 6 st Dadlar
  • o,5 dl Kakao
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vaniljpulver
  • 1 msk Kokosflingor (gärna stora)
  • 1 tsk Mandelmjöl
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C, skiva 0,5 st banan.
  2. Smöra en bakform med kokosolja och mjöla den sedan med mandelmjöl.
  3. Mixa 1 st banan, ägg, kokosolja och dadlar med stavmixer till en jämn och slät smet.
  4. Tillsätt kakao, vaniljpulver och salt och mixa igen tills smeten är klumpfri.
  5. Häll smeten i formen och släta till ytan. Dekorera med bananskivor och kokosflingor.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 13-15 minuter tills kakan har ”stannat” i kanterna och har börjat stanna i mitten men fortfarande är lite kladdig.
Tips:

Kan serveras både varm och kall. Gärna med en klick vispad grädde.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.