Antal portioner: 1 st
Tid: ca 25 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 3 st Potatisar (mjöliga)
  • ca 0,5-0,75 dl Mjölk eller mellangrädde
  • 25 g Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Muskotnöt
Gör så här:
  1. Skala, halvera eller dela potatisen och koka i en stor kastrull med saltat vatten tills de är mjuka ca 15 minuter. Mosa sedan potatisen.
  2. Värm gärna mjölken i en kastrull eller i mikrovågsugnen.
  3. Rör sedan i mjölken och smöret med en träslev och smaka av med salt, peppar och muskot efter smak. Fluffa till moset med träsleven.
Tips:

Servera gärna med stekt lök.
Receptet ger ungefär så mycket potatismos som går åt till en portion men går lika bra att gångra ingredienserna för att laga till flera personer.

Rekommenderade artiklar

1 kommentar

  1. […] med potatismos, pressgurka och rårörda […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.