Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:

Woksås:

  • 1 dl Soja (Japansk)
  • 2 tsk Sambal oelek
  • 45 g Smör
  • 2 tsk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Lönnsirap
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 msk Ingefära

Wok:

  • 1 kruka Kinesisk gräslök
  • 2 st Pak choi
  • 250 g Gröna sojabönor (frysta)
  • 270 g Tofu (gärna maniererad)
  • 100 g Vitkål
  • Rapsolja
Gör så här:

Woksås:

  1. Blanda soja, lönnsirap, sambal oelek och vitvinsvinäger i en skål.
  2. Bryn smör i en kastrull tills det fått en nötbrun färg och en nötig doft.
  3. Tillsätt sojamixen och låt koka i 1 minut. Ta sedan bort kastrullen från värmen. Pressa i vitlöken och riv i ingefäran.

Wok:

  1. Tina sojabönorna. Skölj pak choi och bryt isär bladen. Strimla vitkålen och hacka gräslöken.
  2. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs tofu, sojabönor och vitkålen på hög värme i 2-3 minuter.
  3. Tillsätt pak choi och woksåsen och låt koka ihop 1-2  minuter.
  4. Strö över gräslöken.
Tips:

Viktigt att woka med ordentlig värme.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.