Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
Woksås:
- 1 dl Soja (Japansk)
- 2 tsk Sambal oelek
- 45 g Smör
- 2 tsk Vitvinsvinäger
- 1 msk Lönnsirap
- 3 st Vitlöksklyftor
- 0,5 msk Ingefära
Wok:
- 1 kruka Kinesisk gräslök
- 2 st Pak choi
- 250 g Gröna sojabönor (frysta)
- 270 g Tofu (gärna maniererad)
- 100 g Vitkål
- Rapsolja
Gör så här:
Woksås:
- Blanda soja, lönnsirap, sambal oelek och vitvinsvinäger i en skål.
- Bryn smör i en kastrull tills det fått en nötbrun färg och en nötig doft.
- Tillsätt sojamixen och låt koka i 1 minut. Ta sedan bort kastrullen från värmen. Pressa i vitlöken och riv i ingefäran.
Wok:
- Tina sojabönorna. Skölj pak choi och bryt isär bladen. Strimla vitkålen och hacka gräslöken.
- Hetta upp en wokpanna med olja och fräs tofu, sojabönor och vitkålen på hög värme i 2-3 minuter.
- Tillsätt pak choi och woksåsen och låt koka ihop 1-2 minuter.
- Strö över gräslöken.
Tips:
Viktigt att woka med ordentlig värme.