Majonäs & Aioli

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 1 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2 tsk Vitvinsvinäger
  • 1,5 dl Rapsolja
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 st Vitlöksklyfta (Aioli)
Gör så här:
  1. Lägg alla ingredienser i en glasburk.
  2. Ställ en stavmixer i botten på burken och mixa ca 5 sekunder.
  3. För sedan stavmixern sakna upp och ner ca 10 sekunder medans majonnäsen bilds.
  4. Vid aioli pressa ner en liten vitlöksklyfta och blanda runt.
Tips:

Ägget och oljan ska vara rumstempererat för bästa resultat. Majonnäsen går även att smaksätt med kryddor ex. rosmarin, basilika eller dill.

Rekommenderade artiklar

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.