Antal portioner: 12 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 48 skivor Formfranska
Fyllning 1:
- 200 g Tonfisk (på burk)
- 2 dl Lätt majonnäs
- 4 msk Kalles kaviar
- 1 msk Citronsaft
- Salt & peppar
Fyllning 2:
- 2 st Ägg
- 400 g Räkor med skal
- 1 dl Crème fraiche
- 1 msk Lätt majonnäs
- 0,5 kruka Gräslök
- Salt & peppar
Topping:
- 1-2 dl Lätt majonnäs
- 1 kruka Dill
- 1 st Citron
- 0,25 st Gurka
- 5 st Ägg
- ca 40 g Stenbitsrom
- 200 g Rökt laxfilé
- 600 g Räkor med skal
- 0,5 st Lime
Gör så här:
Lager 1 / Fyllning 1:
- Skär bort kanterna på formfranskan och lägg ut 3*4 bitar på en plåt eller bricka.
- Låt tonfisken rinna av och mosa sedan ihop den med majonnäs, kaviar och citronsaften i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut halva smeten på formfranskan.
Lager 2 / Fyllning 2:
- Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 1.
- Koka äggen hårdkokta och skala räkorna.
- Hacka äggen och räkorna grovt och rör ihop dem med crème fraiche samt majonnäs. Klipp i gräslök och smaka av med salt och peppar.
- Bred smeten på formfranskan.
Lager 3 / Fyllning 1:
- Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 2.
- Bred ut resterande fyllning 1 på formfranskan.
Lager 4 / Topping:
- Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 3.
- Koka äggen hårdkokta och skala räkorna. Skiva citronen, limen, äggen och gurkan. Hacka 0,75 av krukan dill.
- Bred majonnäs över och runt om hela smörgåstårtan. Garnera med hackad dill och sedan citron och gurkskivor på kanterna.
- Lägg äggen som en krans runtom. Gör små rosor av laxen och lägg dem vid äggkransen. Lägg räkorna i mitten, garnera med dillkvistar, limeskivor och mindre bitar citron. Gör små ägg av stenbitsrommen och lägg ut på tårtan.
Tips:
Tårtan blir godast om man gör den dagen innan servering. Eftersom man använder formfranska så blir det färdiga portionsbitar.