Smörgåstårta med räkor

Antal portioner: 12 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 48 skivor Formfranska

Fyllning 1:

  • 200 g Tonfisk (på burk)
  • 2 dl Lätt majonnäs
  • 4 msk Kalles kaviar
  • 1 msk Citronsaft
  • Salt & peppar

Fyllning 2:

  • 2 st Ägg
  • 400 g Räkor med skal
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 msk Lätt majonnäs
  • 0,5 kruka Gräslök
  • Salt & peppar

Topping:

  • 1-2 dl Lätt majonnäs
  • 1 kruka Dill
  • 1 st Citron
  • 0,25 st Gurka
  • 5 st Ägg
  • ca 40 g Stenbitsrom
  • 200 g Rökt laxfilé
  • 600 g Räkor med skal
  • 0,5 st Lime
Gör så här:

Lager 1 / Fyllning 1:

  1. Skär bort kanterna på formfranskan och lägg ut 3*4 bitar på en plåt eller bricka.
  2. Låt tonfisken rinna av och mosa sedan ihop den med majonnäs, kaviar och citronsaften i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred ut halva smeten på formfranskan.

Lager 2 / Fyllning 2:

  1. Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 1.
  2. Koka äggen hårdkokta och skala räkorna.
  3. Hacka äggen och räkorna grovt och rör ihop dem med crème fraiche samt majonnäs. Klipp i gräslök och smaka av med salt och peppar.
  4. Bred smeten på formfranskan.

Lager 3 / Fyllning 1:

  1. Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 2.
  2. Bred ut resterande fyllning 1 på formfranskan.

Lager 4 / Topping:

  1. Lägg ut 3*4 bitar formfranska över lager 3.
  2. Koka äggen hårdkokta och skala räkorna. Skiva citronen, limen, äggen och gurkan. Hacka 0,75 av krukan dill.
  3. Bred majonnäs över och runt om hela smörgåstårtan. Garnera med hackad dill och sedan citron och gurkskivor på kanterna.
  4. Lägg äggen som en krans runtom. Gör små rosor av laxen och lägg dem vid äggkransen. Lägg räkorna i mitten, garnera med dillkvistar, limeskivor och mindre bitar citron. Gör små ägg av stenbitsrommen och lägg ut på tårtan.
Tips:

Tårtan blir godast om man gör den dagen innan servering. Eftersom man använder formfranska så blir det färdiga portionsbitar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.