Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 300 g Lax
- 300 g Torsk
- 1 st Gul lök
- 4 st Vitlöksklyftor
- 200 g Fänkål
- 2 st Morötter
- 200 g Palsternacka
- 1 l vatten
- 2 st Fiskbuljontärningar
- 400 g Hela tomater på burk
- 2 dl Vitt vin
- 300g Räkor (med skal)
- 1 st Apelsin
- 1 dl Timjan (färsk)
- 1 msk Papikapulver
- 1 st Chili
- 1,5 msk Olivolja
- Salt & Peppar
Gör så här:
- Tärna löken, fänkålen, moroten och palsternackan. Finhacka vitlöken och chili.
- Färs allt i olivolja i en stor kastrull tills grönsakerna börjar få färg.
- Häll i vatten, buljontärningarna och burktomaterna. Salta och peppra och låt puttra under lock i 20 minuter.
- Ha i Papikapulver, timjan och vittvin, låt det puttra i 15 minuter till under lock.
- Tärna och ha i fisken, låt det sjuda i 4-6 minuter så att fisken blir klar.
- Pressa apelsinsaften i grytan. Smaka av om det behövs mer salt, peppar och timjan.
- Skala och ha i räckorna precis innan servering annars blir dom sega.
Tips:
Servera med aioli