Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 300 g Lax
  • 300 g Torsk
  • 1 st Gul lök
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 200 g Fänkål
  • 2 st Morötter
  • 200 g Palsternacka
  • 1 l vatten
  • 2 st Fiskbuljontärningar
  • 400 g Hela tomater på burk
  • 2 dl Vitt vin
  • 300g Räkor (med skal)
  • 1 st Apelsin
  • 1 dl Timjan (färsk)
  • 1 msk Papikapulver
  • 1 st Chili
  • 1,5 msk Olivolja
  • Salt & Peppar
Gör så här:
  1. Tärna löken, fänkålen, moroten och palsternackan. Finhacka vitlöken och chili.
  2. Färs allt i olivolja i en stor kastrull tills grönsakerna börjar få färg.
  3. Häll i vatten, buljontärningarna och burktomaterna. Salta och peppra och låt puttra under lock i 20 minuter.
  4. Ha i Papikapulver, timjan och vittvin, låt det puttra i 15 minuter till under lock.
  5. Tärna och ha i fisken, låt det sjuda i 4-6 minuter så att fisken blir klar.
  6. Pressa apelsinsaften i grytan. Smaka av om det behövs mer salt, peppar och timjan.
  7. Skala och ha i räckorna precis innan servering annars blir dom sega.
Tips:

Servera med aioli

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.