Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 400 g Laxfilé
  • 3 st Schalottenlökar
  • 0,5 st Chili
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Lime
  • 1 msk Smör
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl Matyoghurt
  • 6 st Körsbärstomater
  • 2 msk Fiskfond (alt 1 st Fiskbuljongtärning)
  • Maizena
Gör så här:
  1. Finhacka vitlök, chili och Schalottenlök. Fräs i en kastrull med lite matfett.
  2. Tillsätt vatten, fond och saften av en lime. Sjud upp och vispa i yoghurten och red av med lite maizena uppvispat i lite vatten.
  3. Dela tomaterna och tärna laxen. Vänd ner fisk och tomater i kastrullen och låt småputtra i 2 minuter.
  4. Tag kastrullen från plattan och låt vila 5 min. Smaka av med salt & peppar.
  5. Riv lite limeskal över fiskgrytan före servering.
Tips:

Servera med ris eller potatis

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.