Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 400 g Laxfilé
- 3 st Schalottenlökar
- 0,5 st Chili
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Lime
- 1 msk Smör
- 3 dl Vatten
- 2 dl Matyoghurt
- 6 st Körsbärstomater
- 2 msk Fiskfond (alt 1 st Fiskbuljongtärning)
- Maizena
Gör så här:
- Finhacka vitlök, chili och Schalottenlök. Fräs i en kastrull med lite matfett.
- Tillsätt vatten, fond och saften av en lime. Sjud upp och vispa i yoghurten och red av med lite maizena uppvispat i lite vatten.
- Dela tomaterna och tärna laxen. Vänd ner fisk och tomater i kastrullen och låt småputtra i 2 minuter.
- Tag kastrullen från plattan och låt vila 5 min. Smaka av med salt & peppar.
- Riv lite limeskal över fiskgrytan före servering.
Tips:
Servera med ris eller potatis