Chilistekt lax med fetaost & sötpotatis

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Lax:

  • 500 g Laxfilé
  • Chiliflakes
  • Socker
  • Salt & svartpeppar
  • Olivolja
  • Smör

Potatis:

  • 800 g Sötpotatis
  • 0,5 dl Olivolja
  • 200 g Fetaost
  • 0,5 st Isbergssallad (huvud)
  • Salt & peppar

Dressing:

  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 tsk Rosmarin (torkad)
  • 0,5 st Citron
  • 1 tsk Honung
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen och skär den i fyrkanter stora som tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt och ringla över 0,5 dl olivolja. Blanda runt med händerna ordentligt. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 20 min, rör runt efter halva tiden.
  3. Skölj isbergssalladen och skär den i stora bitar. Lägg upp på ett stort fat.
  4. Värm på 0,5 dl olivolja i en kastrull tillsammans med rosmarin. Låt det fräsa några sekunder och ställ åt sidan. Tillsätt honung, saften från 0,5 citron och en nypa salt och peppar när olivoljan har svalnat något.
  5. Skär varje laxfilé i 4 bitar. Krydda med salt, peppar, chiliflakes och socker ordentligt på varje sida.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek laxbitarna på medelhög- till hög värme ca 1 min på varje sida så att de får en knaprig gyllenbrun stekyta.
  7. Fördela sötpotatis med ost över isbergssalladen. Lägg laxbitarna över och slå över dressingen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.