Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 25 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 2 st Lime
- 1 kruka Koriander (färsk)
- 2 st stora Gula lökar
- 250 g små Champinjoner
- 4 st Vitlöksklyftor
- 2 st Röd Chili
- 1,5-2 st förpackningar Mini tortilla från Santa Maria
- ca 300 g Riven ost
- Oregano
- Salt
- Spiskummin
- Koreaner (torkad)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Kärna ur chilin, dela champinjonerna på mitten. Finhacka 1 st lök, chili och vitlök.
- Stek lök, vitlök, chili och champinjoner ca 5 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
- Krydda med 1 nypa spiskummin, koriander, salt och oregano
- Lägg den stekta blandningen i tortillabröden och sedan på med en massa ost. Vik tortillabröden på mitten och lägg dem på en bakplåt.
- Ställ in dem i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält.
- Hacka 1 st lök, färsk koriander och skiva limen.
- Servera Hongos med lime, koriander och rå löken samt såser.
Tips:
Serveras med Salsa och El Yucateco Green Chile Habanero.
Serveras som till 4 st huvudrätter eller 6 st förrätter.Går även att steka istället för att tillaga i ugn.