Antal portioner: 4-6 st
Tid: ca 25 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 2 st Lime
  • 1 kruka Koriander (färsk)
  • 2 st stora Gula lökar
  • 250 g små Champinjoner
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Röd Chili
  • 1,5-2 st förpackningar Mini tortilla från Santa Maria
  • ca 300 g Riven ost
  • Oregano
  • Salt
  • Spiskummin
  • Koreaner (torkad)
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Kärna ur chilin, dela champinjonerna på mitten. Finhacka 1 st lök, chili och vitlök.
  3. Stek lök, vitlök, chili och champinjoner ca 5 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
  4. Krydda med 1 nypa spiskummin, koriander, salt och oregano
  5. Lägg den stekta blandningen i tortillabröden och sedan på med en massa ost. Vik tortillabröden på mitten och lägg dem på en bakplåt.
  6. Ställ in dem i ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält.
  7. Hacka 1 st lök, färsk koriander och skiva limen.
  8. Servera Hongos med lime, koriander och rå löken samt såser.
Tips:

Serveras med Salsa och El Yucateco Green Chile Habanero.
Serveras som till 4 st huvudrätter eller 6 st förrätter.

Går även att steka istället för att tillaga i ugn.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.