Överlägg

Champinjonsås

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 0,5 Gul lök
  • 100 g Champinjoner
  • 2,5 dl Mellangrädde
  • 0,5 tsk Soja
  • 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1-2 tsk Vetemjöl
  • Smör
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Skiva champinjonerna och hacka löken fint.
  2. Stek på medelvärme i smör tills allt börjar bli mjukt och få lite färg.
  3. Tillsätt grädde, soja, grönsaksbuljongtärning och vitpeppar och låt allt puttra i ca 5 minuter.
  4. Sikta i mjöl under omrörning tills såsen har den tjocklek du önskar. Tillsätt inte för mycket mjöl i taget för då blir det klumpar.
  5. Låt puttra 1-2 minuter till under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Tips:

Servera till vegobulkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.