Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 0,5 Gul lök
- 100 g Champinjoner
- 2,5 dl Mellangrädde
- 0,5 tsk Soja
- 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 krm Vitpeppar
- 1-2 tsk Vetemjöl
- Smör
- Salt & peppar
Gör så här:
- Skiva champinjonerna och hacka löken fint.
- Stek på medelvärme i smör tills allt börjar bli mjukt och få lite färg.
- Tillsätt grädde, soja, grönsaksbuljongtärning och vitpeppar och låt allt puttra i ca 5 minuter.
- Sikta i mjöl under omrörning tills såsen har den tjocklek du önskar. Tillsätt inte för mycket mjöl i taget för då blir det klumpar.
- Låt puttra 1-2 minuter till under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
Servera till vegobulkar