Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 150 g Champinjoner
- 3 st Salladslökar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 burk à 400 g Kidneybönor
- 1 burk à 400 g Svartabönor
- 1 st Ägg
- 2 msk Jalapeno
- 0,5 st Gul lök
- 1 dl Ströbröd
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 1 tsk Koriander (torkad)
- 1 tsk Persilja (torkad)
- 0,5 tsk Chilipulver
- Salt & Peppar
- ev Grillolja med vitlökssmak
Gör så här:
- Hacka champinjoner, gul lök, salladslök och vitlök. Stek allt utom den gula löken på medelvärme tills champinjonerna fått färg. Krydda med chilipulver, cayennepeppar, salt och peppar.
- Mixa stekblandningen med gul lök, bönorna, ägg, jalapeno i en mixer.
- Blanda i persilja, koriander och ströbröd, knåda till en jämn smet.
- Gör biffar av smeten, pensla ev med grillolja.
- Stek dem på medelvärme tills de fått en fin färg och även håller ihop i mitten ca 3-5 minuter på varje sida.
Tips:
Servera som hamburgare med valfritt tillbehör