Bakad sötpotatis med tacofärs

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 440/portion


Ingredienser:
  • 260 g Vegetarisk färs
  • 4 st Sötpotatisar
  • 165 g Majs
  • 0,5 st Gul lök
  • 0,5 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd chili
  • 0,5 kruka Koriander
  • 85 g Körsbärstomater
  • 20 g Smör
  • 20 g Ost (riven)
  • 40 g Kvarg
  • 60 g Fetaost
  • 100 g Svarta bönor
  • 14 g Tacokrydda
  • 140 g Tacosås medium
  • Salt & Peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 g.
  2. Skär kryss i sötpotatisen och baka i ugnen 45 min – 1 timme.
  3. Blanda smör med 0,5 klyfta pressad vitlök.
  4. Ha på vitlökssmör, salt och riven ost i potatisarna.
  5. Hacka lök, koriander och finhacka vitlök och chili. Halvera tomaterna.
  6. Stek färs, vitlök, chili i olja tills färsen fått fin färg.
  7. Tillsätt tacokrydda, 120 g tacosås, lök, majs, bönor och tomat. Stek i ca 3 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera tacofärsen i potatisen och toppa med fetaost, kvarg, tacosås och koriander.
Tips:

Du kan tillaga potatisen i mikrovågsugn i ca 10 minuter för en snabbare middag. Byt ut ost, kvarg och fetaost till lightprodukter för ett smalare alternativ.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.