Antal portioner: 4 st
Tid: ca 60 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 440/portion
Ingredienser:
- 260 g Vegetarisk färs
- 4 st Sötpotatisar
- 165 g Majs
- 0,5 st Gul lök
- 0,5 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Röd chili
- 0,5 kruka Koriander
- 85 g Körsbärstomater
- 20 g Smör
- 20 g Ost (riven)
- 40 g Kvarg
- 60 g Fetaost
- 100 g Svarta bönor
- 14 g Tacokrydda
- 140 g Tacosås medium
- Salt & Peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g.
- Skär kryss i sötpotatisen och baka i ugnen 45 min – 1 timme.
- Blanda smör med 0,5 klyfta pressad vitlök.
- Ha på vitlökssmör, salt och riven ost i potatisarna.
- Hacka lök, koriander och finhacka vitlök och chili. Halvera tomaterna.
- Stek färs, vitlök, chili i olja tills färsen fått fin färg.
- Tillsätt tacokrydda, 120 g tacosås, lök, majs, bönor och tomat. Stek i ca 3 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
- Servera tacofärsen i potatisen och toppa med fetaost, kvarg, tacosås och koriander.
Tips:
Du kan tillaga potatisen i mikrovågsugn i ca 10 minuter för en snabbare middag. Byt ut ost, kvarg och fetaost till lightprodukter för ett smalare alternativ.