Överlägg

Laxburgare med mangosalsa

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 590/portion


Ingredienser:

Salsa:

  • 200 g Mango
  • 0,5 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 dl Koriander (Hackad)
  • 1 st Tomat
  • 70 g Vårlök
  • 0,5 st Röd chili
  • 0,5 st Lime
  • Salt och peppar

Burgare:

  • 500 g Lax
  • 1 st Ägg
  • 0,5 st Röd chili
  • 150 g Vårlök
  • 0,5 st Lime
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillbehör:

  • 8 skivor Bröd (Gärna Österlen fina)
  • ca 1 msk Sriracha
Gör så här:

Salsa:

  1. Tärna mango och tomat. Hacka vitlök, chili, koriander och vårlök.
  2. Riv lime och pressa juicen.
  3. Blanda vårlök, chili, lime, vitlök, koriander, tomat och mango i en skål. Salta och peppra.
  4. Blanda och ställ i kylen tills servering.

Burgare:

  1. Skär lax i bitar och kör sedan i matberedare. Ha i salt, peppar, chili, vårlök, ägg, lime juice och zest och kör lite till.
  2. Forma till 12 små burgare och stek i olja ca 5 min på var sida eller tills klar i mitten.

Tillbehör:

  1. Stek brödet så det får lite färg i stekpannan.
  2. Bygg burgarna med bröd, salsa, 3 st burgare/potion, sriracha och bröd.
Tips:

Man kan även servera i hamburgerbröd gör då 6 stora burgare istället..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.