Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 590/portion
Ingredienser:
Salsa:
- 200 g Mango
- 0,5 st Vitlöksklyfta
- 0,5 dl Koriander (Hackad)
- 1 st Tomat
- 70 g Vårlök
- 0,5 st Röd chili
- 0,5 st Lime
- Salt och peppar
Burgare:
- 500 g Lax
- 1 st Ägg
- 0,5 st Röd chili
- 150 g Vårlök
- 0,5 st Lime
- Olivolja
- Salt och peppar
Tillbehör:
- 8 skivor Bröd (Gärna Österlen fina)
- ca 1 msk Sriracha
Gör så här:
Salsa:
- Tärna mango och tomat. Hacka vitlök, chili, koriander och vårlök.
- Riv lime och pressa juicen.
- Blanda vårlök, chili, lime, vitlök, koriander, tomat och mango i en skål. Salta och peppra.
- Blanda och ställ i kylen tills servering.
Burgare:
- Skär lax i bitar och kör sedan i matberedare. Ha i salt, peppar, chili, vårlök, ägg, lime juice och zest och kör lite till.
- Forma till 12 små burgare och stek i olja ca 5 min på var sida eller tills klar i mitten.
Tillbehör:
- Stek brödet så det får lite färg i stekpannan.
- Bygg burgarna med bröd, salsa, 3 st burgare/potion, sriracha och bröd.
Tips:
Man kan även servera i hamburgerbröd gör då 6 stora burgare istället..