Antal portioner: 4 st
Tid: ca 2 timmar, 15 min tillagningstid
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 1,5 dl & 1 msk Soja, Japansk ex Kikkoman
- 1,5 l Vatten
- 3 paket Vegetariska Snabbnudlar ex Samyang Ramen
- 2 st Pakchoi
- 1,5 msk Sesamfrön
- 150 g Shiitake svamp
- 1 st Morot
- 0,5 dl Misopasta
- 0,75 dl Grönsaksfond
- 4 st Ägg
- 1 msk Risvinäger
- 2 st Salladslök
- 3 Vitlöksklyftor (rivna)
- 2 dl Böngroddar
- 2 msk Ingefära (riven)
- Sesamolja eller rapsolja
- ev Sriachasås
Gör så här:
Ägg:
- Koka äggen mjukkokta ca 6-8 minuter.
- Blanda 1,5 dl vatten, 1,5 dl soja, risvinäger, 1 msk ingefära, 1 st riven vitlöksklyfta i en skål.
- Skala och lägg i äggen i marinaden så den täcker äggen. Låt ligga minst 2 timmar i kylen, gärna över natten.
Soppa:
- Skär morot i smala stavar/strimlor, dela ägghalvorna men spara marinaden, halvera pakchoi, strimla salladslök och dela svampen på mitten.
- Stek svampen i torr stekpanna ca 5 minuter, tillsätt 1 msk soja och stek tills sojan är torr.
- Stek pakchoi i lite olja i stekpannan ca 2 min på varje sida. Dela sedan halvorna på mitten.
- Koka snabbnudlarna och en påse medföljande krydda med resten av vattnet ca 3 minuter eller enligt anvisningarna.
- Ta ur nudlarna och skölj med kallt vatten men spara spadet.
- Koka upp spadet med marinaden, misopasta, grönsaksfond, resten av vitlöken och ingefäran ca 5 minuter. Sila sedan ut bitarna så du endast har spad.
- Lägg nudlarna i en skål med den strimlade moroten, böngroddarna, svampen, pakchoi och ägghalvorna. Häll över spadet och toppa med sesamfrön och salladslök samt eventuellt sirracha.
Tips:
Förbered äggen dagen innan för en snabblagad rätt.