Antal portioner: 4 st
Tid: ca 2 timmar, 15 min tillagningstid
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 1,5 dl & 1 msk Soja, Japansk ex Kikkoman
  • 1,5 l Vatten
  • 3 paket Vegetariska Snabbnudlar ex Samyang Ramen
  • 2 st Pakchoi
  • 1,5 msk Sesamfrön
  • 150 g Shiitake svamp
  • 1 st Morot
  • 0,5 dl Misopasta
  • 0,75 dl Grönsaksfond
  • 4 st Ägg
  • 1 msk Risvinäger
  • 2 st Salladslök
  • 3 Vitlöksklyftor (rivna)
  • 2 dl Böngroddar
  • 2 msk Ingefära (riven)
  • Sesamolja eller rapsolja
  • ev Sriachasås
Gör så här:

Ägg:
  1. Koka äggen mjukkokta ca 6-8 minuter.
  2. Blanda 1,5 dl vatten, 1,5 dl soja, risvinäger, 1 msk ingefära, 1 st riven vitlöksklyfta i en skål.
  3. Skala och lägg i äggen i marinaden så den täcker äggen. Låt ligga minst 2 timmar i kylen, gärna över natten.
Soppa:
  1. Skär morot i smala stavar/strimlor, dela ägghalvorna men spara marinaden, halvera pakchoi, strimla salladslök och dela svampen på mitten.
  2. Stek svampen i torr stekpanna ca 5 minuter, tillsätt 1 msk soja och stek tills sojan är torr.
  3. Stek pakchoi i lite olja i stekpannan ca 2 min på varje sida. Dela sedan halvorna på mitten.
  4. Koka snabbnudlarna och en påse medföljande krydda med resten av vattnet ca 3 minuter eller enligt anvisningarna.
  5. Ta ur nudlarna och skölj med kallt vatten men spara spadet.
  6. Koka upp spadet med marinaden, misopasta, grönsaksfond, resten av vitlöken och ingefäran ca 5 minuter. Sila sedan ut bitarna så du endast har spad.
  7. Lägg nudlarna i en skål med den strimlade moroten, böngroddarna, svampen, pakchoi och ägghalvorna. Häll över spadet och toppa med sesamfrön och salladslök samt eventuellt sirracha.
Tips:

Förbered äggen dagen innan för en snabblagad rätt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.