Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 100 g 4 vegobullar (på bilden är vegobullar från Pärsons)
- 2 st Vegetarisk bacon (på bilden är veggie bacon från Tulip)
- 40 g Romanssallad
- 4 st Körsbärstomater
- 0,5 st liten Morot
- 20 g Paprika
- 15 g Majs
- 15 g Ärtor
- 0,5 st Schalottenlök
- 5 cm Purjolök
- 20 g Gurka
- 3 st kokta små potatisar
- 15 g Fetaost
- 10 g Felix mild kebabsås
- 5 g Kapris
- 2 st Vitlöksklyftor
- Örtsalt
- 5 g Jalapeños
- Salt och peppar
Gör så här:
- Riv moroten, kvarta potatisen och hacka resterande grönsaker även jalapeños.
- Stek bacon, vegobullar samt potatisen tillsammans med purjolök, vitlök och schalottenlök. Krydda potatisen med örtsalt och peppar.
- Lägg alla grönsaker i en skål, krydda med örtsalt.
- Lägg på fetaost, kapris, potatis och lökblandningen.
- Dela vegobullarna, hacka bacon och lägg dem på toppen.
- Ringla på sås och krydda sedan med salt och peppar.
Tips:
Koka gärna potatisen dagen innan och ställ i kylen under natten.