Överlägg

Tacogratäng

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 2 påsar Tacokrydda
  • 200 g Philadelphia
  • 1 Paprika
  • 1 Tomat
  • 150 g Majs
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Chili
  • 200-300 g Ost (riven)
  • 0,5 st Gul lök
  • 150 g Fetaost
  • 230 g Tacosås
  • 500 g Vegetarisk färs
  • 1 dl vatten
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka paprika, lök och tomat. Finhacka vitlök och chili.
  2. Stek färsen, chili och vitlöken tills färsen är gyllenbrun, tillsätt kryddblandningen, tacosås och vatten, låt koka ca 2 minuter.
  3. Tillsätt sedan paprika, lök och tomat och stek i någon minut till.
  4. Blanda fetaost och Philadelphia i botten på en ugnsform, fördela färsen över och strö sedan ost på toppen.
  5. Grädda i ugn i ca 15-20 minuter eller tills osten blivit gyllenbrun.
  6. Låt vila ca 10 minuter innan servering.
Tips:

Serveras med Nachochips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.