Sockerfri kladdkaka med kokos

Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 3 st Ägg
  • 10 st Dadlar (utan kärnor)
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1 dl Kokosflingor
  • 5 msk Kakao
  • 0,5 dl Kokosolja
  • 1 msk Honung
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa dadlar och kokosflingor i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt. Mixa eller blanda lite till.
  3. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg, rör om till en jämn smet.
  4. Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 10 minuter tills kakan fått färg. Ställ gärna kakan i kylen en timme innan servering.
Tips:

Serveras med hallon eller kokosgrädde.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.