Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 3 st Ägg
- 10 st Dadlar (utan kärnor)
- 2 dl Mandelmjöl
- 1 dl Kokosflingor
- 5 msk Kakao
- 0,5 dl Kokosolja
- 1 msk Honung
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 tsk Bakpulver
- 1 krm Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa dadlar och kokosflingor i en matberedare. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt. Mixa eller blanda lite till.
- Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg, rör om till en jämn smet.
- Smörj en form med kokosolja och pudra över kokosflingor.
- Häll smeten i formen och grädda i ugnen ca 10 minuter tills kakan fått färg. Ställ gärna kakan i kylen en timme innan servering.
Tips:
Serveras med hallon eller kokosgrädde.