Antal portioner: 350 ml
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 200 g Hasselnötter
- 2 msk Kokosolja
- 2 msk Lönnsirap
- 1 msk Honung
- 3 msk Kakao
- 1 krm Salt
- 1 krm Vaniljpulver
Gör så här:
- Rosta nötterna i en stekpanna i cirka 5-10 minuter. Rör runt hela tiden så du inte bränner dem.
- Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen från dem. Lite skal gör inget om det finns kvar.
- Häll nötterna i en mixer/blender och mixa i ca 10 minuter totalt. Du måste vara med hela tiden och trycka ner nötterna från kanterna så de mixas. När nötterna släppt i från sig olja och blivit en kräm så är du klar.
- Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt med en sked.
Tips:
Kan serveras på bröd eller till pannkakor.