Överlägg

Overnight oat med jordnötssmör & banan

Antal portioner: 1 st
Tid: ca 12 tim
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 1 dl Mandelmjölk eller annan valfri mjölk
  • 0,5 tsk Chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk Jordnötssmör
  • 1 tsk Lönnsirap
  • 1 dl Havregryn
  • 0,5 st Banan
  • Ev 1 tsk Kakaonibs
  • Ev Russin
Gör så här:
  1. Blanda mjölk, chiafrön, jordnötssmör, vaniljpulver, lönnsirap och ev russin i ett glas eller i en burk. Jordnötssmöret behöver inte lösa upp sig helt då det blir godare om man får bitar utav det när man äter gröten nästa dag.
  2. Blanda i havregrynen och rör om så de täcks av mjölken.
  3. Sätt på ett lock eller plasta över gröten och ställ in i kylen till dagen där på.
  4. Ta ut gröten ur kylen och dekorera med skivad banan. Toppa eventuellt med kakaonibs.
Tips:

Serveras kall efter minst 4 timmar och max 24 timmar. Kan serveras med vanilj proteinpudding.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.