Antal portioner: 4 st
Tid: ca 40 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 200 g Torskblock
- 3 st Laxfiléer
- 1 st Gul lök
- 1 msk Pressad citron
- 1 st Vitlöksklyfta
- ca 150 g Räkor (i lake)
- ca 500 g Outspädd tomatsoppa
- 3 dl Vispgrädde
- 1 dl Crème fraiche
- 1,5 dl Vatten
- 1 dl Dill
- Ev 1 st Fiskbuljongtärning
- Smör till stekning
- Salt & vitpeppar
Gör så här:
- Skär fisken i tärningsstora bitar.
- Hacka lök, och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en kastrull.
- Häll på vatten, crème fraiche , grädde och koka upp. Häll på tomatsoppan samt ev buljongtärning och låt sjuda på svag värme i ca 20-30 min
- Lägg i fisken och låt sjuda i tills klar ca 5-10 minuter. smaka av med salt och peppar.
- Hacka dill och ha i soppan. avsluta med citron och räkor som du bara låter bli varma.
Tips:
Gör gärna basen dagen innan så den får stå och dra till sig. Sen värmer du soppan med fisken dagen efter.