Överlägg

Äggsås

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 90/portion


Ingredienser:
  • 2 st Ägg
  • 1,5 msk Vetemjöl
  • 3 dl Mellan mjölk
  • 0,5 dl Persilja (Hackad)
  • 1 krm Vitpeppar
  • Salt
Gör så här:
  1. Koka ägg.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, låt koka ca 3 min.
  3. Skala och hacka äggen. Finhacka persiljan
  4. Vänd försiktigt ner persilja och ägg och rör om. Smaka av med salt och peppar. .
Tips:

Supergod och enkel sås till fisk så som torsk med potatis. Koka gärna äggen innan så går denna sås bara på 5 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.