Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 190/portion
Ingredienser:
- 300 g Vegetarisk färs
- 200 g Potatis
- 150 g Morot
- 2 msk Tomatpuré
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 st Gul lök
- 0,5 st Purjolök
- 3 st Grönsaksbuljongtärningar
- 200 g Krossade tomater
- 1 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 13 dl Vatten
- 0,5 kruka Persilja
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka upp vatten och smula i buljongtärningarna.
- Skala potatis samt morot och skär i tärningar eller skivor.
- Koka potatis och morot i buljongen i 10 minuter på medelvärme under lock..
- Skala och hacka gul lök samt purjolöken. Finhacka vitlök.
- Fräs sojafärs, purjolöken, vitlök och gul lök i en stekpanna i olja tills den fått fin färg.
- Salta, peppra och strö över alla kryddor samt tomatpuré och stek 1 min till.
- Lägg över färsen samt krossade tomater i buljongen och låt koka i 5 minuter till.
- Hacka persilja fint och strö över vid servering.
Tips:
Servera med bröd och eventuellt en klick kvarg på toppen eller veganskt alternativ.