Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 190/portion


Ingredienser:
  • 300 g Vegetarisk färs
  • 200 g Potatis
  • 150 g Morot
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 st Gul lök
  • 0,5 st Purjolök
  • 3 st Grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g Krossade tomater
  • 1 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 13 dl Vatten
  • 0,5 kruka Persilja
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Koka upp vatten och smula i buljongtärningarna.
  2. Skala potatis samt morot och skär i tärningar eller skivor.
  3. Koka potatis och morot i buljongen i 10 minuter på medelvärme under lock..
  4. Skala och hacka gul lök samt purjolöken. Finhacka vitlök.
  5. Fräs sojafärs, purjolöken, vitlök och gul lök i en stekpanna i olja tills den fått fin färg.
  6. Salta, peppra och strö över alla kryddor samt tomatpuré och stek 1 min till.
  7. Lägg över färsen samt krossade tomater i buljongen och låt koka i 5 minuter till.
  8. Hacka persilja fint och strö över vid servering.
Tips:

Servera med bröd och eventuellt en klick kvarg på toppen eller veganskt alternativ.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.