Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 470/portion
Ingredienser:
- 400 g Halloumi
- 2 msk Tomatpuré
- 1 st Gul lök
- 1 st Röd Paprika
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Rapsolja
- 3,5 dl Matlagningsgrädde
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 msk Torkad oregano
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Svartpeppar
- 3 st Tomater
- 500 g Krossade tomater
- 6 portioner Ris
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Dela halloumin i tärningsstora bitar.
- Hacka löken, paprikan och tomaterna och finhacka vitlöken.
- Stek halloumin, lök, vitlök och paprika i en stekpanna eller gryta med olja tills de fått en fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt tomatpuré, grädde, krossade tomater, tomater, buljongtärningen och kryddor och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tips:
Serveras ev en sallad.