Antal portioner: 6 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 470/portion


Ingredienser:
  • 400 g Halloumi
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Röd Paprika
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Rapsolja
  • 3,5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk Torkad oregano
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 3 st Tomater
  • 500 g Krossade tomater
  • 6 portioner Ris
Gör så här:
  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela halloumin i tärningsstora bitar.
  3. Hacka löken, paprikan och tomaterna och finhacka vitlöken.
  4. Stek halloumin, lök, vitlök och paprika i en stekpanna eller gryta med olja tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Tillsätt tomatpuré, grädde, krossade tomater, tomater, buljongtärningen och kryddor och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tips:

Serveras  ev en sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.