Antal portioner: 6 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 600 g Vegetarisk färs
- 1 dl Ströbröd
- 0.75 dl Mjölk
- 200 g Philadelphiaost
- 0,5 tsk Basilika
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 krm Vitpeppar
- 1 krm Muskotnöt
- 0,5 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 st Ägg
Gör så här:
- Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå i 10 minuter. Finhacka löken och vitlöken.
- Blanda i löken, vitlöken, kryddor, ägg och Philadelphiaosten med ströbrödet. Tillsätt sedan vegetariska färsen och blanda ihop allt.
- Forma runda bullar med händerna, det är enklare om man har fuktat händerna med vatten.
- Stek på medelvärme i smör i ca 10 minuter så de fått en fin färg på utsidan men även håller ihop på insidan. Var försiktig då de lätt faller isär i början.
Tips:
Serveras med pasta, potatis eller kalla på mackan med rödbetssallad.
[…] Passar bra till Vegobullar […]
[…] Passar bra till hamburgare och vegobullar […]
[…] bra till vegobullar eller andra […]
[…] Går att förbereda dagen innan. Passar bra till alla typer av biffar eller vegobullar […]
[…] Går att förbereda dagen innan. Passar bra till alla typer av biffar eller vegobullar. […]