Antal portioner: 6 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 600 g Vegetarisk färs
  • 1 dl Ströbröd
  • 0.75 dl Mjölk
  • 200 g Philadelphiaost
  • 0,5 tsk Basilika
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 krm Muskotnöt
  • 0,5 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Ägg
Gör så här:
  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå i 10 minuter. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Blanda i löken, vitlöken, kryddor, ägg och Philadelphiaosten med ströbrödet. Tillsätt sedan vegetariska färsen och blanda ihop allt.
  3. Forma runda bullar med händerna, det är enklare om man har fuktat händerna med vatten.
  4. Stek på medelvärme i smör i ca 10 minuter så de fått en fin färg på utsidan men även håller ihop på insidan. Var försiktig då de lätt faller isär i början.
Tips:

Serveras med pasta, potatis eller kalla på mackan med rödbetssallad.

Rekommenderade artiklar

5 kommentarer

  1. […] Passar bra till Vegobullar […]

  2. […] Passar bra till hamburgare och vegobullar […]

  3. […] bra till vegobullar eller andra […]

  4. […] Går att förbereda dagen innan. Passar bra till alla typer av biffar eller vegobullar […]

  5. […] Går att förbereda dagen innan. Passar bra till alla typer av biffar eller vegobullar. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.