Antal portioner: 2 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
Pizza:
- 1 st Leksandsknäcke
- 100 g Vegansk ost (riven)
- 1 tsk Sambal Oelek
- 0,5 l Kantareller
- 0,25 st Rödlök
- 1 msk Margarin
- 0,5 msk Olivolja
- Salt & Peppar
Tomatsås:
- 3 msk Tomatpuré
- 0,5 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyfta
- Salt & Peppar
Gör så här:
Tomatsås:
- Blanda ihop tomatpuré och olivolja, pressa i en vitlök.
- Smaka av med salt och peppar.
Pizza:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg Leksandsknäcke på en bakplåt och bred ut tomatsåsen över hela.
- Stek kantareller i margarin men spara ca 1 dl. Krydda med salt, peppar och sambal oelek. Sprid ut på pizzan.
- Skiva rödlök och sprid ut på pizzan
- Grädda pizzan tills osten får färg ca 8-10 minuter.
- Finhacka resten av kantarellerna och stek i oljan tills de är knapriga. Salta och peppra.
- Ta ut pizzan och toppa med de finhackade kantarellerna.
- Klipp pizzan med sax i 8 bitar och servera.
Tips:
Servera som tilltugg eller huvudrätt. Servera gärna med vegansk bearnaisesås.