Antal portioner: 2 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:

Pizza:

  • 1 st Leksandsknäcke
  • 100 g Vegansk ost (riven)
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • 0,5 l Kantareller
  • 0,25 st Rödlök
  • 1 msk Margarin
  • 0,5 msk Olivolja
  • Salt & Peppar

Tomatsås:

  • 3 msk Tomatpuré
  • 0,5 msk Olivolja
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt & Peppar
Gör så här:

Tomatsås:

  1. Blanda ihop tomatpuré och olivolja, pressa i en vitlök.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Pizza:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg Leksandsknäcke på en bakplåt och bred ut tomatsåsen över hela.
  3. Stek kantareller i margarin men spara ca 1 dl. Krydda med salt, peppar och sambal oelek. Sprid ut på pizzan.
  4. Skiva rödlök och sprid ut på pizzan
  5. Grädda pizzan tills osten får färg ca 8-10 minuter.
  6. Finhacka resten av kantarellerna och stek i oljan tills de är knapriga. Salta och peppra.
  7. Ta ut pizzan och toppa med de finhackade kantarellerna.
  8. Klipp pizzan med sax i 8 bitar och servera.
Tips:

Servera som tilltugg eller huvudrätt. Servera gärna med vegansk bearnaisesås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.