Antal portioner: 4 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 4 portioner Spagetti
- 2 st Schalottenlökar
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpuré
- 50 g Kapris
- 1 dl Russin
- 2 tsk Oregano (torkad)
- 1 tsk Chili flakes
- 1 tsk Honung
- 400 g Krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 burk Tonfisk i vatten
- 100 g Parmesanost (riven)
- Olivolja
- Salt och peppar
- Pinjenötter
Gör så här:
- Koka spagetti enligt anvisningar på förpackningen.
- Häll av vattnet från tonfisken och kaprisen.
- Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull 1-2 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 1 minut.
- Blanda ner kapris, russin, oregano, chili flakes, salt, honung, krossade tomater och vatten. Låt puttra i 5 minuter.
- Blanda ner tonfisk och låt puttra 1 minut till.
- Häll av vattnet från spagettin och blanda i tonfisksåsen tillsammans med den rivna parmesanen.
- Toppa pastan med pinjenötter.
Tips:
Serveras med en sallad.