Risotto med svampblandning

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 8 dl Vatten
  • 1  st Grönsaksbuljongtärning
  • 1  st Svampbuljongtärning
  • 0,5 Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 25 g Smör
  • 3 dl Risottoris
  • 2 dl Vitt vin
  • 150 g Champinjoner
  • 150 g  Portabello
  • 1,5 dl Präsost
  • 4 bitar Soltorkad tomat
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
Gör så här:
  1. Koka upp vatten och fond i en kastrull.
  2. Finhacka löken och vitlöken. Fräs den i olivoljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut.
  3. Häll på vinet och låt det koka in. Häll sedan på buljongen i omgångar på låg värme, rör om ofta.
  4. Koka ca 18 minuter tills risotton har en krämig konsistens men riset ändå har en liten hård kärna i mitten.
  5. Grovhacka svampen och soltorkade tomater. Stek svampen i  smör tills de fått fin färg, ha sedan ner den soltorkade tomaten och låt de bli varma.  krydda med salt och peppar.
  6. Blanda ner svampen och osten i riset.
Tips:

Serveras med en skiva bröd

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.