Tacos med räkor och sötpotatis

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 45 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 717/portion


Ingredienser:
  • ca 800 g Sötpotatis
  • 1 st Rödlök
  • 50 ml Vitvinsvinäger
  • 1 st Gurka
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka Oregano
  • 3 dl Gräddfil
  • 1 st Romansallad
  • ca 0,75 msk Hello Mexico krydda eller Mexican spice mix krydda från Kockens
  • 300 g Tigerräkor
  • ca 16 st Tortillabröd (små)
  • 4 msk Vatten
  • 40 g Smör
  • 2 msk Socker
  • Olja
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Skala och skiva rödlök tunt.
  2. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten, honung och salt i en skål.
  3. Lägg i rödlöken i lagen rör om och låt stå tills servering.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skala och tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar.
  6. Sprid bitarna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och peppar.
  7. Baka på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllenbrun, ca 20 minuter.
  8. Dela gurka och ta ur kärnhuset, tärna den sedan i cm stora bitar. Finhacka vitlök och oreganoblad och kasta stjälken.
  9. Blanda gurka, halva vitlöken, oregano och gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
  10. Halvera och strimla salladen tunt.
  11. Värm upp tortillabröden på ett ugnsgaller i 3-4 minuter i ugnen.
  12. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Fräs Mexico kryddmix i några sekunder och tillsätt sedan smör. Sänk till medelvärme och lägg i räkor och resten av vitlöken. Stek räkor i 1-2 minuter per sida. Krydda med en nypa salt och peppar. Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
  13. Bre tortillabröden med ett lager av gurkdressing. Toppa med sallad, sötpotatisbitar, räkor och picklad rödlök.
Tips:

Om du inte har en mexikansk kryddmix så kan du blanda den själv efter smak med kummin, paprika, havssalt, svartpeppar, rostad vitlök, rostade röd chili, lökpulver, cayenne, timjan, kryddpeppar, oregano.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.