Nachogratäng med bönor

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 30 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 850/portion


Ingredienser:
  • 2 paket Kidneybönor
  • 2 st Morötter
  • 1 st Zucchini
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Hello Mexico krydda eller Mexican spice mix krydda från Kockens
  • 0,5 dl Chilisås
  • 1 påse Tortillachips
  • 0,5 kruka Koriander
  • 2 st Röd chili
  • 1 st Lime
  • 1 st Avokado
  • 150 g Crème fraiche
  • ca 2 dl Riven mozzarella
  • ev 2 g Harissa
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj kidneybönorna. Skala och riv morot, riv zucchini och finhacka vitlök, samt koriander. Kärna ur och grovhacka chili. Dela lime i klyftor.
  3. Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna och fräs kidneybönor, vitlök, halva chilin, Mexico kryddmix och harissa kryddmix i ca 1-2 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt morot och zucchini och stek under omrörning i ca 3-4 minuter.
  5. Rör ner chilisås och låt sjuda tills såsen tjocknat ca 2-3 min.
  6. Häll i tortillachipsen i en ugnsform och häll över bönröran jämnt ovanpå chipsen.
  7. Strö över osten och gratinera i ugnen tills osten smält, 5-6 min.
  8. Ta fram en skål och mosa avokadon. Tillsätt hälften av koriandern och juice från ca 2 st limeklyftor.Blanda ihop din guacamole med och smaksätt med salt och peppar.
  9. Strö över den resterande koriandern samt chili på gratängen.
  10. Servera med limeklyftor, guacamole och crème fraiche.
Tips:

Om du inte har en mexikansk kryddmix så kan du blanda den själv efter smak med kummin, paprika, havssalt, svartpeppar, rostad vitlök, rostade röd chili, lökpulver, cayenne, timjan, kryddpeppar, oregano.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.