Spenat- och fetaostpaj

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 85 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:

Pajdeg:

  • 3 dl Vetemjöl
  • 125 g Smör
  • 3 msk Vatten

Fyllning:

  • ca 400 g Bladspenat (fryst)
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Paprika
  • 200 g Fetaost
  • 2 st Tomater
  • ev 100 g Soltorkade tomater

Äggstanning:

  • 3 dl Mjölk
  • 3 st Ägg
  • 200 g Ost (riven)
  • Salt & peppar
  • 1 tsk Oregano (torkad)
Gör så här:
  1. Tina bladspenaten och sätt ugnen på 200 g.
  2. Skär smöret i bitar, och arbeta samman med mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en deg.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform, nagga med en gaffel och låt den sedan vila i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
  5. Krama vattnet ur spenaten ordentligt och fördela den i pajskalet. Salta och peppra.
  6. Hacka löken, skär paprikan i bitar. Stek grönsakerna mjuka, pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg grönsakerna på spenaten i formen och smula fetaosten i bitar över grönsakerna.
  8. Skiva tomaterna och fördela dem på pajen.
  9. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano. Tillsätt osten och häll äggstanningen över pajen.
  10. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30-35 minuter tills den fått en fin färg.
Tips:

Serveras med en sallad

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.