Antal portioner: 4 st
Tid: ca 85 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 2 burkar Jackfruit i lake á 565 g
  • 1 flaska Backyard brew, Queen of hops á 33 cl
  • 1 tsk Grillkrydda
  • 2 tsk Rökt paprikapulver
  • 1 dl Vatten
  • 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 flaska BBQ sås hickory, Sweet baby rays à 510g
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning
Gör så här:
  1. Häll bort laken från jackfruiten och skölj den med kallt vatten.
  2. Stek i en kastrull med paprikapulver, grillkrydda, salt och peppar tills jackfruiten fått lite färg.
  3. Tillsätt öl, vatten och buljong. Låt småputtra med lock på medelvärme i 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på grill 200 grader. Häll av buljongen och lägger över jackfruiten i en ugnsform, blanda med ca 400 g BBQ sås. Grilla i mitten av ugnen i ca 20 min.
  5. Höj temperaturen till 250 grader. Dra isär jackfruiten med gaffel och tillsätt resten av BBQ såsen samt salt och peppar. Grilla i 5-10 min längst upp i ugnen tills jackfruiten fått färg.
Tips:

Serveras i hamburgebröd eller fralla med  tex. rödlök, majs, avokado, tomat, coleslaw, lime och sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.