Antal portioner: 4 st
Tid: ca 85 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 2 burkar Jackfruit i lake á 565 g
- 1 flaska Backyard brew, Queen of hops á 33 cl
- 1 tsk Grillkrydda
- 2 tsk Rökt paprikapulver
- 1 dl Vatten
- 0,5 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 flaska BBQ sås hickory, Sweet baby rays à 510g
- Salt och peppar
- Olja till stekning
Gör så här:
- Häll bort laken från jackfruiten och skölj den med kallt vatten.
- Stek i en kastrull med paprikapulver, grillkrydda, salt och peppar tills jackfruiten fått lite färg.
- Tillsätt öl, vatten och buljong. Låt småputtra med lock på medelvärme i 45 minuter.
- Sätt ugnen på grill 200 grader. Häll av buljongen och lägger över jackfruiten i en ugnsform, blanda med ca 400 g BBQ sås. Grilla i mitten av ugnen i ca 20 min.
- Höj temperaturen till 250 grader. Dra isär jackfruiten med gaffel och tillsätt resten av BBQ såsen samt salt och peppar. Grilla i 5-10 min längst upp i ugnen tills jackfruiten fått färg.
Tips:
Serveras i hamburgebröd eller fralla med tex. rödlök, majs, avokado, tomat, coleslaw, lime och sallad.