Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 520/portion
Ingredienser:
- 0,5 påse Ris långkornigt Boil-in-bag
- 1 dl Ärtor
- 4 st Veganska nuggets från Hälsans kök
- 0,5 påse Bearnaisesås från Blåband
- 0,75 dl Vatten
- 0,5 st Vitlöksklyfta
- 0,5 tsk Grönsaksfond
- 13 g Smör
- 0,5 tsk Allkrydda från Vegeta
- 20 g Fetaost
- Olivolja att steka i
Gör så här:
- Koka riset 10 minuter enligt anvisningarna.
- Tina ärtorna.
- Stek nuggets i ca 10 minuter i olja eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
- Finhacka vitlöken och stek den ca 1 minut.
- Börja med bearnaisesåsen och blanda pulvret med vatten och värm under omrörning tills den tjocknat. Tillsätt vitlöken och grönsaksfonden. Ta av från plattan och tillsätt smöret under omrörning.
- Lägg upp ris, ärtor och sås på tallriken och krydda med allkryddan samt smula över fetaosten.
Tips:
Snabbmat när man inte orkar stå i köket. Byt ut smöret till Bregott mindre och fetaosten till light för ett smalt alternativ.