Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 520/portion


Ingredienser:
  • 0,5 påse Ris långkornigt Boil-in-bag
  • 1 dl Ärtor
  • 4 st Veganska nuggets från Hälsans kök
  • 0,5 påse Bearnaisesås från Blåband
  • 0,75 dl Vatten
  • 0,5 st Vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk Grönsaksfond
  • 13 g Smör
  • 0,5 tsk Allkrydda från Vegeta
  • 20 g Fetaost
  • Olivolja att steka i
Gör så här:
  1. Koka riset 10 minuter enligt anvisningarna.
  2. Tina ärtorna.
  3. Stek nuggets i ca 10 minuter i olja eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Finhacka vitlöken och stek den ca 1 minut.
  5. Börja med bearnaisesåsen och blanda pulvret med vatten och värm under omrörning tills den tjocknat. Tillsätt vitlöken och grönsaksfonden. Ta av från plattan och tillsätt smöret under omrörning.
  6. Lägg upp ris, ärtor och sås på tallriken och krydda med allkryddan samt smula över fetaosten.
Tips:

Snabbmat när man inte orkar stå i köket. Byt ut smöret till Bregott mindre och fetaosten till light för ett smalt alternativ.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.