Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 190/portion


Ingredienser:
  • 400 g Torsk
  • 2 st Morötter
  • 400 g Potatis
  • 0,5 st Purjolök
  • 10 dl Vatten
  • 2 st Fiskbuljongtärningar
  • 2 dl Matlagningsgrädde
  • 20 g Pepparrot (färsk)
  • 20 g Dill (färsk)
  • 0,5 st Citron
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Skär fisken i kuber och pressa över citronsaft, riven citron zest samt salta.
  2. Skala och tärna potatis, morot och purjolöken.
  3. Koka upp buljong och grädden. Lägg ner potatis, morötter och purjolök. Låt sjuda tills potatisen är mjuk och smaka av med salt och peppar.
  4. Riv pepparroten och hacka dill.
  5. Lägg ner fisken i grytan och ta av från plattan. Låt stå under lock tills fisken är klar, ca 5 min.
  6. Servera med pepparrot och dill på toppen.
Tips:

Serveras med en brödskiva

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.