Antal portioner: 6 st
Tid: ca 20 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 190/portion
Ingredienser:
- 400 g Torsk
- 2 st Morötter
- 400 g Potatis
- 0,5 st Purjolök
- 10 dl Vatten
- 2 st Fiskbuljongtärningar
- 2 dl Matlagningsgrädde
- 20 g Pepparrot (färsk)
- 20 g Dill (färsk)
- 0,5 st Citron
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skär fisken i kuber och pressa över citronsaft, riven citron zest samt salta.
- Skala och tärna potatis, morot och purjolöken.
- Koka upp buljong och grädden. Lägg ner potatis, morötter och purjolök. Låt sjuda tills potatisen är mjuk och smaka av med salt och peppar.
- Riv pepparroten och hacka dill.
- Lägg ner fisken i grytan och ta av från plattan. Låt stå under lock tills fisken är klar, ca 5 min.
- Servera med pepparrot och dill på toppen.
Tips:
Serveras med en brödskiva