Antal portioner: 4 st
Tid: ca 50 min
Svårighetsgrad: Medel
Kalorier: ca 380/portion


Ingredienser:

Pannkakasrullar:

  • 100 g Vetemjöl
  • 1,5 dl Mellanmjölk
  • 2 st Ägg
  • 4 tsk Smör
  • 200 g Gravad lax i skivor
  • 0,5 tsk Salt

Soppa:

  • 170 g Kräftstjärtar
  • 3 st Fiskbuljongtärningar
  • 6 dl Vatten
  • 3 st Schalottenlökar
  • 3 st Apelsiner
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • 0,5 kruka Dill
  • Salt och peppar
Gör så här:

Pannkakasrullar:

  1. Blanda ihop mjöl och salt i en skål.
  2. Smält smöret.
  3. Tillsätt mjölk och ägg, lite i taget i mjölet och vispa till en smet. Blanda i smöret och låt vila ca 10 minuter.
  4. Stek smeten som 4 st pannkakor tills de blir gyllenbruna.
  5. Lägg på den gravade laxen på pannkakorna, rulla ihop och packa in i folie. Låt vila i kylen tills soppan är klar.

Soppa:

  1. Finhacka schalottenlöken, hacka dillen och pressa apelsinsaft.
  2. Smält buljongtärningarna i stekpannan och stek sedan med schalottenlöken tills den fått en gyllenbrun färg.
  3. Häll på vattnen och apelsin juicen. Koka upp och låt puttra under lock i 10 minuter.
  4. Tillsätt grädde och värm upp, ta sedan av soppan från plattan. Mixa allt med en stavmixer till soppan är slät.
  5. Lägg i kräftstjärtarna och låt bli varma.
  6. Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar.
  7. Strö över dill.

Laxpannkakasrullar:

  1. Ta ut pannkakorna ur kylen och skiva upp dem i ca 2,5-3 cm breda rullar.
  2. Trä upp dem på spett och lägg över soppan.
Tips:

Gör gärna pannkakasrullarna några timmar innan så de får sätta sig.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.