Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 310/portion
Ingredienser:
- 1 st Ägg
- 1 skiva Österlen fina från Pågen
- 20 g Lättmajonnäs
- 1 blad Romansallad
- 1 tunn skiva 10% Ost
- 2 st Körsbärstomater
- 1 skiva Citron
- 1 msk Schalottenlök (Hackad)
- 1 kvist Dill
- 0,5 klyfta Vitlök (Riven)
- 60 g Räkor (gärna handskalade i lag från lillängens fiskrökeri)
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka ägget till hårdkokt ca 10 minuter och skiva den sedan.
- Rosta brödet i en torr stekpanna.
- Stek vitlöken och schalottenlöken tills den fått lite färg.
- Bygg mackan med bröd, majonnäs, sallad, ägg, räkor, vitlök, schalottenlök, rullad ostskiva, kvartad tomat, citron, salt och peppar.
Tips:
Denna lätta räkmacka ger endast 310 kcal och är mättande.