Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 310/portion


Ingredienser:
  • 1 st Ägg
  • 1 skiva Österlen fina från Pågen
  • 20 g Lättmajonnäs
  • 1 blad Romansallad
  • 1 tunn skiva 10% Ost
  • 2 st Körsbärstomater
  • 1 skiva Citron
  • 1 msk Schalottenlök (Hackad)
  • 1 kvist Dill
  • 0,5 klyfta Vitlök (Riven)
  • 60 g Räkor (gärna handskalade i lag från lillängens fiskrökeri)
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Koka ägget till hårdkokt ca 10 minuter och skiva den sedan.
  2. Rosta brödet i en torr stekpanna.
  3. Stek vitlöken och schalottenlöken tills den fått lite färg.
  4. Bygg mackan med bröd, majonnäs, sallad, ägg, räkor, vitlök, schalottenlök, rullad ostskiva, kvartad tomat, citron, salt och peppar.
Tips:

Denna lätta räkmacka ger endast 310 kcal och är mättande.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.