Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Ingredienser:
- 2 l Brännässlor
- 1,3 l Vatten
- 1 st Grönsakasbuljongtärning
- 2-3 msk Vetemjöl
- 25 g Smör
- 2,5 dl Matlagningsgrädde
- 4 st Ägg
- 0,5 msk Örtsalt
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka äggen hårdkokta ca 10 minuter. Dela sedan äggen i halvor.
- Tvätta nässlorna noga.
- Koka nässlorna med vatten i 3 minuter och sila sedan av spadet i en bunke.
- Hacka nässlorna.
- Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet till en redning. Tillsätt sedan spadet lite i taget under omrörning så det inte blir klumpar.
- Tillsätt nässlorna, buljongtärningen och koka upp till det tjocknar.
- Tillsätt grädden och ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med ägghalvor på toppen.
Tips:
Servera med en brödskiva