Antal portioner: 4 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt


Ingredienser:
  • 2 l Brännässlor
  • 1,3 l Vatten
  • 1 st Grönsakasbuljongtärning
  • 2-3 msk Vetemjöl
  • 25 g Smör
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde
  • 4 st Ägg
  • 0,5 msk Örtsalt
  • Salt och peppar
Gör så här:
  1. Koka äggen hårdkokta ca 10 minuter. Dela sedan äggen i halvor.
  2. Tvätta nässlorna noga.
  3. Koka nässlorna med vatten i 3 minuter och sila sedan av spadet i en bunke.
  4. Hacka nässlorna.
  5. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet till en redning. Tillsätt sedan spadet lite i taget under omrörning så det inte blir klumpar.
  6. Tillsätt nässlorna, buljongtärningen och koka upp till det tjocknar.
  7. Tillsätt grädden och ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera soppan med ägghalvor på toppen.
Tips:

Servera med en brödskiva

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.