Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 340/portion


Ingredienser:
  • 50 g Romanssallad
  • 3 st Körsbärstomater
  • 20 g Paprika
  • 20 g Majs
  • 20 g Ärtor
  • 20 g Gul lök
  • 20 g Gurka
  • 20 g Groddar
  • 125 g Laxfilé
  • Valfri Rub till fisk
  • 30 g Ajvar
  • Örtsalt och peppar
  • Ev Sriracha Tabasco
Gör så här:
  1. Krydda laxen med rubben och låt ligga nån minut.
  2. Stek i en grillpanna på alla sidor tills den fått fin yta och är klar i mitten ca 10 minuter. Laxen behöver ingen olja och släpper från stekpannan när den är klar.
  3. Skala och skiva löken och stek den tills den fått fin färg ca 5 minuter.
  4. Hacka sallad, paprika, gurka och tomat. Häll av majsen och tina ärtorna.
  5. Blanda sallad och lägg på laxen. Servera med Ajvar och ringla ev över sriracha sås. Krydda med örtsalt och peppar.
Tips:

Man kan även servera med en bakad potatis om vill ha lite matigare.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.