Antal portioner: 1 st
Tid: ca 15 min
Svårighetsgrad: Lätt
Kalorier: ca 340/portion
Ingredienser:
- 50 g Romanssallad
- 3 st Körsbärstomater
- 20 g Paprika
- 20 g Majs
- 20 g Ärtor
- 20 g Gul lök
- 20 g Gurka
- 20 g Groddar
- 125 g Laxfilé
- Valfri Rub till fisk
- 30 g Ajvar
- Örtsalt och peppar
- Ev Sriracha Tabasco
Gör så här:
- Krydda laxen med rubben och låt ligga nån minut.
- Stek i en grillpanna på alla sidor tills den fått fin yta och är klar i mitten ca 10 minuter. Laxen behöver ingen olja och släpper från stekpannan när den är klar.
- Skala och skiva löken och stek den tills den fått fin färg ca 5 minuter.
- Hacka sallad, paprika, gurka och tomat. Häll av majsen och tina ärtorna.
- Blanda sallad och lägg på laxen. Servera med Ajvar och ringla ev över sriracha sås. Krydda med örtsalt och peppar.
Tips:
Man kan även servera med en bakad potatis om vill ha lite matigare.