Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 290 g Röda linser
- 250 g Basmatiris
- 42 g Russin
- 1 burk Yoghurtbollar med mynta
- 1 knippe Bladpersilja
- 1 st Gul lök
- 1 msk Kummin (hel)
- 0,5 g Saffran
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 st Zucchini
- Olivolja
- Vetemjöl
- Salt & peppar
Gör så här:
- Finhacka gul lök och vitlök. Fräs mjuk i en stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt kummin och ris, fräs i 3-4 minuter till.
- Tillsätt 6 dl vatten och smula ner buljongen. Täck pannan med ett lock och låt koka 15 minuter.
- Rör ihop saffran och 0,5 dl vatten i en kopp. Hacka persiljan grovt och skölj linserna.
- Skär zucchinin på mitten och sedan i skivor ca 1 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och vänd sedan i mjöl.
- Stek zucchinin i en stekpanna med olivolja tills den fått en gyllenbrun färg ca 1-2 min per sida.
- Blanda ner persiljan, linserna och russinen i riset.
- Servera riset med yoghurtbollarna och zucchinin
Tips:
Yoghurtbollarna går att byta ut mot fetaost.