Överlägg

Saffransris med yoghurtbollar & panerad zucchini

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 290 g Röda linser
  • 250 g Basmatiris
  • 42 g Russin
  • 1 burk Yoghurtbollar med mynta
  • 1 knippe Bladpersilja
  • 1 st Gul lök
  • 1 msk Kummin (hel)
  • 0,5 g Saffran
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 st Zucchini
  • Olivolja
  • Vetemjöl
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs mjuk i en stekpanna med höga kanter.
  2. Tillsätt  kummin och ris, fräs i 3-4 minuter till.
  3. Tillsätt 6 dl vatten och smula ner buljongen. Täck pannan med ett lock och låt koka 15 minuter.
  4. Rör ihop saffran och 0,5 dl vatten i en kopp.  Hacka persiljan grovt och skölj linserna.
  5. Skär zucchinin på mitten och sedan i skivor ca 1 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och vänd sedan i mjöl.
  6. Stek zucchinin i en stekpanna med olivolja tills den fått en gyllenbrun färg ca 1-2 min per sida.
  7.  Blanda ner persiljan, linserna och russinen i riset.
  8. Servera riset med yoghurtbollarna och zucchinin
Tips:

Yoghurtbollarna går att byta ut mot fetaost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.