Halloumiburgare med ugnsrostad sötpotatis

Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel


Ingredienser:
  • 0,5 st Bifftomat
  • 1 st Halloumiburgare
  • 4 st Hamburgerbröd
  • 4 blad Krispsallad
  • 4 St Portabellosvampar
  • 0,5 st Rödlök
  • 2 st Soltorkade tomater
  • 2 st Sötpotatisar
  • Limedressing
  • BBQ-sås
  • Olivolja
  • Salt & peppar
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skrubba och skär sötpotatisken i klyftor.
  3. Lägg sötpotatisen på en plåt och blanda med salt, peppar och olivolja.
  4. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter, vänt potatisen efter halva tiden.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek portabellosvamparna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Skär halloumiburgarna i 4 skivor och stek tills de fått en fin färg, ca 2 min per sida.
  7. Skär bifftomaten och rödlöken i skivor. Strimla soltorkade tomaterna.
  8. Fördela ingredienserna med BBQ-sås i botten på hamburgebröden. Fyll med sallad, tomat, rödlök, halloumi, portabello, limedressing och soltorkad tomat. Servera med ugnsrostad sötpotatis.
Tips:

Gör gärna egen limedressing och BBQ-sås

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.