Antal portioner: 4 st
Tid: ca 35 min
Svårighetsgrad: Medel
Ingredienser:
- 0,5 st Bifftomat
- 1 st Halloumiburgare
- 4 st Hamburgerbröd
- 4 blad Krispsallad
- 4 St Portabellosvampar
- 0,5 st Rödlök
- 2 st Soltorkade tomater
- 2 st Sötpotatisar
- Limedressing
- BBQ-sås
- Olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skrubba och skär sötpotatisken i klyftor.
- Lägg sötpotatisen på en plåt och blanda med salt, peppar och olivolja.
- Tillaga i ugnen i 20-25 minuter, vänt potatisen efter halva tiden.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek portabellosvamparna 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
- Skär halloumiburgarna i 4 skivor och stek tills de fått en fin färg, ca 2 min per sida.
- Skär bifftomaten och rödlöken i skivor. Strimla soltorkade tomaterna.
- Fördela ingredienserna med BBQ-sås i botten på hamburgebröden. Fyll med sallad, tomat, rödlök, halloumi, portabello, limedressing och soltorkad tomat. Servera med ugnsrostad sötpotatis.
Tips:
Gör gärna egen limedressing och BBQ-sås